naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Eerste Dove gemeenteraadslid in Nederland 

Eerste Dove gemeenteraadslid in Nederland - Nieuws

11 april 2002Zoetermeerse gemeenteraad beleeft primeur!

Op donderdag 18 april 2002 zal Aleidus Aalderink, een 56-jarige systeembeheerder worden ge´nstalleerd als raadslid voor het CDA in Zoetermeer. Voor zover bekend is daarmee het eerste dove raadslid in Nederland een feit.


Door de zetelwinst bij de laatste verkiezingen en de tweede wethouderspost zal Aleidus Aalderink doorschuiven in de gemeenteraad. Aleidus Aalderink zal ondanks zijn beperkingen kunnen deelnemen aan de politieke activiteiten, want bij de vergaderingen wordt hij ondersteund door een doventolk. Deze tolk vertaalt simultaan alles wat wordt gezegd door middel van gebarentaal. Door de aanwezigheid van deze doventolk kunnen ook andere doven gebruik maken van deze voorziening. De gemeenteraadsvergaderingen in Zoetermeer zijn vanaf nu voor alle doven te volgen.

In de afgelopen jaren is Aleidus Aalderink politiek actief geweest in het CDA-bestuur in Zoetermeer.

Na afloop van de raadsvergadering op 18 april 2002 is er gelegenheid om Aleidus Aalderink te interviewen. De raadsvergadering start om 20.00 uur in de raadszaal in het Stadhuis (Marktzijde) in Zoetermeer.

Voor meer informatie:
Frank Speel, tel: 06- 44082489 of fjm.speel@mindef.nl

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |